Päivi kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1978 ja samana vuonna hän tapasi myös tulevan aviomiehensä. Siihen aikaan pelkällä yo-todistuksella sai helposti toimistotöitä, joita hän teki mm. sosiaalitoimistossa, kaupassa, kirjastossa ja autoliikkeessä. Päätekäyttäjän eli tietokonekurssin Päivi kävi 1980.
Ajatuksissa oli ollut hoivatyöhön kouluttautuminen, mutta äitiyslomien jälkeen palkanlaskijan ja laskuttajan työ takasi toimeentulon. Kirjanpidon pariin polku vei vahingossa, kun edellinen lopetti ja työt siirtyivät Päiville. Kirjanpitokurssi yksityisopetuksena toi tarvittavan tietotaidon ja jo heti ensimmäisenä vuonna Päivi teki yrityksen tilinpäätöksen itse.
− Olin innokas ja halusin oppia lisää, vaikka osa opeista toki tuli kantapään kautta, Päivi kertoo.
Halu oppia uutta vei Päivin opiskelemaan yo-merkonomiksi iltaisin ja etänä. Samaan aikaan lapset olivat pieniä ja remontoitiin taloa. Rankka paketti, mutta Päivi valmistui ja haki tilitoimistoon töihin, josta sai syventävän kokemuksen ja vahvan ammatillisen taustan.
− 14 tilitoimistovuoden jälkeen tuli tunne, että haluaisin vielä kokea työurallani jotain uutta. Näin KP:n ilmoituksen, laitoin hakemuksen sisään ja sillä tiellä tässä ollaan, Päivi toteaa.
Monipuolinen työnkuva
Työnkuva KP:lla on ollut monipuolinen ja siksi Päivi onkin viihtynyt niin hyvin jo 16 vuotta. Kirjanpitäjästä tuli matkan varrella controller ja näkymä talouteen laajentui. Itse kirjanpito on nykyään ulkoistettu.
− Olen ollut onnekas, koska olen työurani aikana saanut työskennellä kaikissa taloushallinnon eri vaiheissa. 90-luvulla tietokoneiden ja automatisoinnin peloteltiin vievän ihmisten työt. Ei siinä niin onneksi käynyt vaan se on helpottanut paljon arkisia rutiinitöitä, Päivi toteaa.
KP:n aikana talouden automatisointi, sähköinen tiedonkulku ja arkistointi ovat tulleet osaksi arkea. Ostolaskujen käsittely oli alkuun manuaalista. Laskut leimattiin ja lähetettiin postitse päälliköille kirjattavaksi ja samaa tietä ne tulivat takaisin. Sen jälkeen ne naputeltiin käsin koneelle ja maksuun.
− Nyt koko polku on sähköinen ja hoituu tarvittaessa minuuteissa. Aikaa jää kehittämiselle, Päivi toteaa.
Aktiivinen vapaa-aika palauttaa
Aivojumppaa vaativa työn vastapainoksi Päivi tykkää liikkua, neuloa ja puuhata omalla kasvimaalla. Ykköshommaksi nousee kuitenkin touhut lastenlasten kanssa. Heitä on jo kolme omaa ja kolme bonusta.
− Heidän kasvamistaan on aivan ihana seurata ja viettää aikaa yhdessä, sanoo Päivi silmät säteillen.
Vapaa-ajan aktiviteetit ovat hyvä vastapaino työlle ja nollaavat helposti töihin liittyvät ajatukset, mutta numeroista ei talouden ammattilainen kuitenkaan pääse irti.
− Kaupan kassallakin päässäni laskukone raksuttaa koko ajan, Päivi nauraa.
− Mutta ei se haittaa, eipähän tule loppusumma koskaan yllätyksenä!