Samana päivänä tuli myös Imatran, Tornion ja Varkauden nosturiyksiköissämme täyteen 3000 päivää ilman LTA- eli poissaoloon johtanutta tapaturmaa*. Erittäin tärkeitä onnistumisia toiminnassamme.
Älä hätäile
Turvallisen tekemisen periaatteista kysyttäessä, Oulun ja Tornion yksiköiden tiiminvetäjät nostivat ensimmäisinä esiin saman asian. Koskaan ei saa hätiköidä, mieti aina tarkkaan mitä aiot tehdä ennen työn aloittamista.
− Työn kun suunnittelee ensin huolellisesti, säästää se myös työaikaa, toteaa Oulun nosturiyksikön tiiminvetäjä Tuomo Takaluoma, joka toimii myös KP-ServicePartnerin työsuojeluvaltuutettuna.
− Tarkkaan etukäteen harkittu ja rauhallinen tekeminen on kaikkein tärkein lähtökohta, vaikka olisi kuinka kiire, jatkaa Matti Frantti, joka toimii Tornion nosturiyksikön tiiminvetäjänä.
Ennakoi aina
Turvallisuudesta sanotaankin, että kaikki lähtee asenteesta. Sen ollessa kohdallaan, seuraa käytännön toiminta automaattisesti, ja osana sitä on jatkuva ennakointi.
− Haastavaa työtä suunniteltaessa on tärkeää miettiä miten työ tulisi tehdä turvallisesti. Pitää ymmärtää ja hahmottaa mitä missäkin vaiheessa tapahtuu, kuten ”jos minä nostan tämän kuorman, niin mitä sen jälkeen tapahtuu ja mikä sen vaikutus on sitä seuraavaan työvaiheeseen”, Frantti korostaa ennakoinnin tärkeyttä.
Me välitämme
Turvallisuuteen liittyvä ohjeistus kertoo välittämisestä.
− Turvallinen tekeminen on juurtunut selkäytimeen myös asiakkaiden turvallisuusvaatimusten kautta. Roolini puolesta olen myös aina pitänyt huolen, että työpaikan työkalut ja suojaimet ovat kunnossa, kertoo Takaluoma ja jatkaa.
− Meillä on esimerkiksi aina kypärä päässä jopa sellaisissa työkohteissa, jossa ei ole kypäräpakkoa.
Turvallinen tekeminen on kaikkein tärkeintä. Jokainen meistä haluaa ehjänä kotiin. Huolehditaan myös muista ympärillämme, jotta me kaikki pääsemme terveenä kotiin. Joka ikinen päivä.
*Muutama TRI-tapaturma on valitettavasti sattunut, joista jokaisesta on tehty asianmukainen tutkinta ja niistä on opittu.