Isot ja pienet siltanosturit kauniisti peräkkäin sekä laaja skaala muita ABUS-nostureita. Jyväskylässä sijaitsee DB Santasalon suurin teollisuusvaihdetehdas, joka valmistui noin puolitoista vuotta sitten. Taustalla oli tarve toiminnan laajentamiselle ja edelleen kehittämiselle. Syntyi investointipäätös uudesta tehtaasta, jonka hankesuunnittelu alkoi vuoden 2020 alkupuolella.

Yli 150 vuoden ajan DB Santasalo on valmistanut voimansiirtoratkaisuja useiden tuotemerkkien* alla. Konsernissa henkilöstöä on maailmanlaajuisesti noin 1200, joista 200 työskentelee Suomen toimipisteissä Jyväskylässä, Hyvinkäällä ja Torniossa. Kaikkiaan valmistus- ja tuotantolaitoksia on 7, huoltokeskuksia 13 ja yksittäisiä myyntikonttoreita 6.

Neljä intensiivistä vuotta

Hankesuunnittelussa alusta lähtien oli mukana silloin projektipäällikkönä toiminut, nykyään tuotantojohtaja Antti Haapaniemi, joka on kymmenisen vuotta työskennellyt DB Santasalolla.

− Koko projektin läpimenoaika oli noin 3,5 vuotta, että tuotanto oli kokonaisuudessaan siirretty ja käynnissä uudessa tehtaassa, Haapaniemi toteaa.

Lisämausteena projektissa oli korona-aika. Muutama palaveri ehti olla kasvotusten. Jälkikäteen on mielenkiintoista ajatella, miten se osaltaan vaikutti esimerkiksi toimiston pohjaratkaisuun.

− Ratkaisu olisi varmasti ollut erilainen ilman koronaa. Aiemmin kaikilla oli omat työpisteet, nyt noin puolet toimihenkilöistä työskentelee hybridimallissa eli ilman omaa kiinteää työpistettä, pohtii Haapaniemi.

Rakennetaan täysin uutta

Uuden tehtaan rakentaminen on iso projekti, etenkin jos siellä on paljon erilaisia toimintoja, kuten esimerkiksi koneistus, kokoonpano, laadunvalvonta, materiaalilogistiikka ja koeajo. Kilpailutuksen jälkeen KP-ServicePartner valikoitui nostureiden ja nosturiratojen toimittajaksi sisältäen niiden asennukset, nostureiden käyttöönotot ja henkilöstön koulutuksen sekä nostureiden elinkaaripalvelut.

− Vakuutuimme heidän kustannustehokkaasta kokonaisratkaisusta, joka vastasi toimintamme tarpeita ja KP-ServicePartner pystyi vastaamaan tämän mittaluokan hankkeen läpiviemisestä, kertoo Haapaniemi.

Kaikilla tuotannon toiminnoilla on omat vaatimuksensa nostureille, joten nosturiasiantuntija oli mukana suunnittelussa jo projektin alkuvaiheessa. Näin tehtaan suunnittelussa huomioitiin nostureiden asettamat vaatimukset esimerkiksi rakennesuunnittelussa ja hallien tilaratkaisuissa.

− Projekti sujui todella hyvässä hengessä ja toivon, että minusta oli suunnittelussa apua, KP-ServicePartnerin projektipäällikkönä toiminut Tomi Kämäräinen sanoo.

Ajallaan asennettu

Toimintaympäristön muutos oli merkittävä ja nopea, jolloin yhteistyö oli tässäkin projektissa avainasemassa. Kiinteistörakentamisen vaiheistuksessa huomioitiin nostureiden ja niiden ratojen asennuksille tarvittavat aikaikkunat.

− Kaikki valmistui ajallaan ja tuotannollinen toiminta pystyttiin käynnistämään suunnitellusti, Haapaniemi kertoo tiivistä yhteistyötä vaatineesta asennusprojektista.

− Nostureiden asennukset toteutettiin kahdessa erässä tehtaan rakennusvaiheiden mukaisesti, ensin kaksi kuukautta ja sitten neljä kuukautta. Molemmissa vaiheissa meiltä oli 10 miestä töissä, Kämäräinen kertoo.

− Toimimme itsenäisesti ja pyrimme asiakkaan suuntaan olemaan näkymättömiä tekemällä suunnitelman mukaan oman osamme projektista, Kämäräinen jatkaa.

ABUS-nostureiden näyttelyhalli

DB Santasalon uudella tehtaalla on 30 saksalaista ABUS-nosturia, lisäksi KP-ServicePartner siirsi pari vanhaa nosturia uusiin toimitiloihin osana projektia.

siltanosturi kääntöpuominosturi DB Santasalo

− Toimitimme isoja ja pieniä siltanostureita sekä konsoli-, kääntöpuomi- ja puolipukkinosturia kevyiden siltanostinjärjestelmien lisäksi, Kämäräinen muistelee.

Tehdasvierailulla käydessäni saksalaisten ABUS-nostureiden näkymä on upea. Asennettava laitekanta oli todella laaja ja monipuolinen. Hyvä suunnittelu, ajantasainen tilannetieto ja se yhteistyö – niitä korostetaan projektin onnistumisessa.

− Oli päivän selvää, että tämän kokoisen projektin läpiviemiseksi tarvitaan vahva yhteistyökumppani, jolla on kykyä myös vastata tuotteiden elinkaaripalvelusta, Haapaniemi sanoo muistuttaen, että he itsekin uusien tuotteiden toimitusten lisäksi vastaavat vaihteistojen huolloista ja elinkaaripalveluista.

Nyt tuotanto pyörii suunnitelmien mukaan uutuuttaan kiiltävässä tehtaassa, jossa jokaisella tavaralla näyttää olevan oma paikkansa. Pakko silti vielä kysyä, tekisitkö jotain toisin, jos projekti alkaisi nyt?

− Ehkä pysähtyisimme vielä tarkemmin määrittelemään käyttökohteiden asettamia vaatimuksia tai tarkempia speksejä määritellyille nostureille. Toimittaja olisi tietysti voinut haastaa meitä vielä enemmän valintojemme ja nostokapasiteettiemme suhteen, Haapaniemi naurahtaa.

*Tuotemerkkejä ovat esimerkiksi olleet Valmet Voimansiirto, Santasalo, Metso Drives, Moventas, Asea, Rauma-Repola, SAWA, David Brown ja Wärtsilä.

Kuvat: Emmi Virtanen (By Emmi)