Kaksikymmentä vuotta sitten maaliskuun 21. päivä Siilinjärvellä Juha Kuusisto perusti yrityksen nimeltä KP-ServicePartner Oy ABB:n kumppaniksi kunnossapitomarkkinoille. Vuosien varrella perheyritys on kasvanut ja tarjonta on laajentunut teollisuuden kunnossapidosta myös teollisuusnostureiden puolelle.

KP-ServicePartner työllistää noin sata henkeä ja toimii yli 10 paikkakunnalla Suomessa. Kuusisto itse nykyään toimii hallituksen puheenjohtajana.

− Henkilöstöä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ajatellen organisaatiomme on aina ollut hyvin matala, tehokas ja avoin mahdollistaen ketterän toiminnan ja hyvän yhteishengen, Juha Kuusisto toteaa.

Kahdessakymmenessä vuodessa yritystä on kehitetty asiakkaiden tarpeiden perusteella.

Teollisuuden kunnossapidosta se alkoi

KP-ServicePartner toimi ensin ABB:n franchising-yrityksenä teollisuuden kunnossapidossa ja toimintaa oli monella eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Aluksi kasvu tapahtui yritysostojen kautta.

− Irtauduimme ABB:stä 2013, jonka jälkeen Pekko Herola tuli varatoimitusjohtajaksi ja tammikuussa 2016 toimitusjohtajaksi. Hänellä oli kova tausta eri liiketoimintojen johtamisen puolelta ja se tuki tahtotilaamme jatkaa toimintaa itsenäisenä yrityksenä, Kuusisto kertoo.

Tiedolla johtaminen ja älykkäät etäkunnonvalvontaratkaisut sekä oma tuotekehitys nousivat yhdeksi yrityksen kilpailuvalteista.

− Lisäksi olemme halunneet kunnossapitomarkkinoilla keskittyä ydinosaamisemme mukaisesti rakennusaineteollisuuden puolelle, Herola linjaa.

Teollisuusnostureissa Suomen kärjessä

Toiminta laajeni nosturiliiketoiminnan puolelle vuonna 2015, kun KP-ServicePartner osti ABB:ltä teollisuusnosturiliiketoiminnan. Se kannatti, sillä tällä hetkellä yritys on saavuttanut vahvan jalansijan Suomen nosturimarkkinoiden kärjessä.

− Olemme ABUS-nostureiden virallinen maahantuoja ja edustamme myös Stahlin erikoisnostureita, molemmat yritykset ovat saksalaisia, sanoo Herola.

Teollisuusnostureiden lisäksi valikoimastamme löytyvät nostureiden huollot, sertifioidut nosturitarkastukset, modernisoinnit ja varaosamyynti. Kysyntä on valtava ja KP-ServicePartner rekrytoi jatkuvasti lisää uusia osaajia.

Katse jo tulevaisuudessa

Kaksikymmentä vuotta on pitkä aika yritysmaailmassa ja nykyisen aseman saavuttaminen on vaatinut paljon myyntityötä sekä monen alan osaavia ammattilaisia. Osaava henkilöstö onkin yksi KP-ServicePartnerin suurimmista voimavaroista.

− Meillä on töissä paljon väkeä, jotka ovat olleet mukana luomassa yrityksen tarinaa pitkältä ajalta. He ovat oppineet ja kehittyneet yhtä matkaa yrityksen kanssa, Kuusisto toteaa.

Yrityksen kasvaessa kuluneen vuoden aikana tuli ajankohtaiseksi jakaa toiminta selkeästi kolmeen liiketoimintaan ja kirkastaa yrityksen visuaalinen ilme tukemaan kasvua.

− Tavoitteemme on nyt ja tulevaisuudessa tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen vaihtoehto sekä teollisuusnostureiden puolella että kunnossapidon tiedolla johtamisen ratkaisuissa, Herola kiteyttää.

Maineen kasvaessa myös houkuttelevuus työnantajana on kasvanut.

− Katse on jo tulevaisuudessa ja henkilöstö tekee kovasti töitä sen eteen. Tavoitteena on, että tämän perheyrityksen tarina jatkuu vielä pitkään, Kuusisto sanoo tyytyväisenä.