Teollisuusnostureiden toimittaja KP-ServicePartner ja Metsä Group ovat allekirjoittaneet sopimuksen Äänekosken uuden Kerto LVL -puutuotetehtaan kaikkien nostureiden toimituksesta. KP-ServicePartnerin nosturitoimitus sisältää valmistuotevaraston automaattinosturit sekä uuden tehtaan nosturit ja nosturiradat.

Kyseessä on maailman ensimmäinen täysin automatisoitu Kerto LVL -valmistuotteiden materiaalin varaston käsittelyratkaisu. Automaattinosturit ja niiden etäohjausratkaisut integroidaan tehtaan järjestelmiin, joka varmistaa läpinäkyvyyden ja tukee tuotantotehokkuutta. Lisäksi sopimus kattaa nostolaitteiden ja niiden automaation elinkaaripalvelut.

− KP-ServicePartnerin ratkaisukeskeisyys täysin uudentyyppisen lopputuotteiden automaattivaraston toteuttamiseksi ja ABUS Cranes -nostureiden elinkaarenhallinta ratkaisivat päätöksemme valita heidät uuden Kerto LVL-tehtaan nostoratkaisujen kokonaistoimittajaksi, kertoo Metsä Woodin projektijohtaja Eero Lampola.

− Valmistuotevaraston osalta kyseessä on täysin automatisoitu materiaalinkäsittely edistyksellisellä tarrainteknologialla ja automaattinostureilla. On hienoa olla mukana luomassa edistyksellistä tehdasta sekä kehittämässä sen kestävää kehitystä tukevia ratkaisuja, sanoo KP-ServicePartnerin toimitusjohtaja Pekko Herola.


Metsä Groupin Äänekosken Kerto LVL -tehdasprojekti etenee suunnitellusti, ja tällä hetkellä rakennustyöt ovat käynnissä. Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 000 henkilötyövuotta. Valmistuessaan tehdas työllistää suoraan noin 150 henkilöä ja 200 henkilöä arvoketjussa. Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 160 000 kuutiota kertopuuta, ja tuotannon on arvioitu käynnistyvän vuoden 2026 toisella vuosipuoliskolla. Rakennusteollisuudessa käytettävät lujat ja materiaalitehokkaat Kerto LVL -tuotteet varastoivat hiiltä ja pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä.

KP-ServicePartner Oy toimii maahantuojana teollisuus- ja siltanostureille (ABUS) sekä erikois- ja prosessinostureille (Stahl) lisävarusteet mukaan lukien. Lisäksi tarjonnasta löytyvät joustavasti myös kaikkien nosturivalmistajien elinkaari- ja huoltopalvelut, nosturitarkastukset sekä rakennusteollisuuden tuotantolaitosten kunnossapito. KP-ServicePartner Oy on vuonna 2003 perustettu suomalainen perheyhtiö, joka toimii Suomessa 14 paikkakunnalla työllistäen noin 100 alan ammattilaista.

Lisätiedot:

Pekko Herola, toimitusjohtaja, KP-ServicePartner Oy, puh. 044 7622401