Painimme jatkuvasti positiivisen haasteen edessä – mistä saisimme lisää nosturiasentajia vastaamaan kasvavan asiakaskuntamme tarpeisiin. Istahdan kahville harjoittelijamme Juuso Valosen kanssa keskustelemaan hänen oppisopimusajastaan KP-ServicePartnerilla. Hyvin nopeasti tulee tunne, että hieman yli puolen vuoden jälkeen hän on jo tiukasti osa meitä.

Palataan ajassa taaksepäin viime vuoden alkusyksyyn. Nosturiasentajamme Renny Räikkönen kävi Lohjan Luksin ammattikoulussa esittelemässä harjoittelupaikkaamme sähkö- ja automaatiolinjan viimeisen vuoden opiskelijoille. Hakijoista valikoitui Juuso Valonen ja harjoittelupaikan sijaan tehtiin sopimus oppisopimuskoulutuksesta.

− Koulu onneksi jousti ja tuki tätä, oli jopa hieman yllättynyt. Mahdollisuus oppia ja ansaita rahaa oli minulle hyvä motivaattori. Puuttuvat opinnot suoritin töiden ohella ja näyttötöinä.

Unelma-ammattina nosturiasentaja?

Sähkö- ja automaatiolinjalle opiskelemaan Juuso päätyi hetken mielijohteesta. Sähköasentajan työssä kiehtoi sen laajuus eikä valinta ole kaduttanut.

− Tykästyin sähköpuoleen hyvin nopeasti ja arvostus työhön vain kasvaa.

Sähköalalla työskennellessä on tärkeää katsoa asioita mahdollisimman monesta näkökulmasta, joka on Juusolla valunut positiivisesti myös vapaa-ajalle.

− Olen alkanut tarkastella omia sanojani ja tekemisiäni myös muiden näkökulmasta, pyrkien aina parempiin käytös- ja toimintatapoihin tilanteesta riippumatta.

Päivät vierähtävät pitkälti nostureiden parissa, toteutuiko jokaisen pikkupojan unelma-ammatti nosturiasentajana?

− Ei nyt ihan niin voi sanoa, että pienestä pitäen haaveammattina olisi ollut nosturiasentaja. Vaikka ekat pari viikkoa olikin jännää, on isoihin koneisiin jo nyt ehtinyt tottua.

Juuso arvostaa sitä, että voi itse vaikuttaa paljon työhönsä ja aina on alan ammattilaisten apua tarjolla. Työ tuntuu todella mielekkäältä ja työnkuva on laaja, ei ehdi pitkästyä vaan aina oppii jotain uutta.

Oma huoltoauto luottamuksen osoitus

Aluksi Juuso kiersi asiakaskohteitamme Rennyn matkassa. Pikkuhiljaa hän sai yhä enemmän työtehtäviä vastuulleen ja se motivoi oppimaan. Ajovastuu tosin siirtyi hänelle hyvin nopeasti, jotta Renny pystyi hyödyntämään työmatkat esimerkiksi sähköpostien lukemiseen.

− Firman näkökannalta se oli paljon tehokkaampaa ja mielelläni ajoin.

Tammikuussa Juuso sai oman huoltoauton ja pystyy nyt kiertämään laajemmin eri nosturiasentajien kanssa asiakaskohteissamme sekä tarjota ylimääräisen käsiparin sinne missä niille on tarvetta.

− Alusta asti minulla on ollut tervetullut olo ja myös asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan.

Vapaalla liikutaan ja rassataan autoja

Liikunta on Juusolle tärkeää, jotta ajatukset saa nollattua intensiivisen työpäivän jälkeen. Salitreeni ja paini tarjoavat hyvää palautumista myös henkiselle puolelle. Lisäksi autot kiinnostavat ja niitä tulee rassattua, unohtamatta kavereiden kanssa hengailua.

− Arki on hektistä, mutta tykkään siitä, ettei vapaa-ajallakaan ehdi tulemaan tylsää!

Juuso valmistui maaliskuussa 2023 ja tavoitteena on kehittyä KP-ServicePartnerilla alan ammattilaiseksi. Ensin kuitenkin kesällä intti kutsuu ja se on hoidettava alta pois.

Pieniä palasia ja kemiaa

Ennen haastattelun loppua palataan vielä hetkeksi oppisopimusjaksoon. Seuraavia tulijoita ajatellen, mitä meidän pitää pitää mielessä?

− Perehdyttäjällä täytyy olla ymmärrys, että omaksuminen vie aikaa eikä kaikkea voi sisäistää ensimmäisellä kerralla. Lisäksi on todella tärkeää, että kemiat kohtaavat.

Uskon sen, haastattelun aikana tunne siitä, että Juuso on helposti solahtanut osaksi KP:n henkilöstöä, on vain vahvistunut. Tästä on hyvä jatkaa!