Jo aikaa ennen koronaa KP-ServicePartnerilla on tehty etätyötä ympäri Suomen. Työntekijöitä on haettu työtehtäviin henkilöiden osaamisen perusteella, ei niinkään sijainnin perusteella. Yritys mahdollistaa joustavan toimistotyöskentelyn kotoa tai konttorilta nykyaikaisilla työnantajan kustantamilla työvälineillä ja ohjelmistoilla. Työn tekemiseen etänä liittyy monenlaisia haasteita kuten ergonomian huomioiminen, jaksaminen ja työpäivän tauottaminen.

Mm. näiden asioiden tueksi KP:llä on testattu kävelypalavereita, etäkahvitaukoja ja parannettu henkilöstöetuja lisäämällä kulttuuri-ja liikuntaetuun myös hierontaetu. Työn tekeminen mobiiliyhteyksin ajoittain vapaa-ajan asunnolta tai vaikkapa kannon nokasta usein edistää henkilöstön viihtyvyyttä työssään. KP:n joustavissa työskentelymalleissa nousee esiin perheyrityksemme tausta ja arvot.

Yle kävi haastattelemassa hallintopäällikköämme Anna-Maria kotonaan Juvalla maaliskuussa 2021 etätyön haasteista, joita tutkitaan parhaillaan laajemmin. Lue haastattelu täältä.