Turvallisuus on meille ykkösasia. Artikkelin julkaisuhetkellä on 441 päivää edellisestä poissaoloon johtaneesta eli LTA1-tapaturmasta. Se on pitkä aika ja erittäin hyvä saavutus.

Vaikka vuosi oli tapaturmaton LTA1-tapaturmien osalta, TRI-tapaturmia tapahtui neljä kappaletta kohdistuen sormiin ja alaraajoihin.

− Tapaturmien määrä on kuitenkin lähes puolittunut edelliseen vuoteen verrattuna, jolloin työtapaturmia tapahtui yhteensä seitsemän ja näistä LTA1-tapaturmia oli kolme kappaletta, KP-ServicePartnerin turvallisuuspäällikkönä toimiva Aki Miettunen toteaa.

Täysin tapaturmattomaan vuoteen on matkaa ja työtä on vielä paljon jäljellä, mutta tärkeää on myös nostaa matkan varrelta onnistumiset esiin. Turvallisuuden eteen tehtävä pitkäjänteinen työ ei lopu koskaan.

Turvallisuushavainnot kasvussa

Turvallisuushavaintojen määrän ja tapaturmattomuuden välillä sanotaan olevan yhteys – mitä enemmän turvallisuushavaintoja, sitä vähemmän tapaturmia. Tämän havainnon viime vuodesta teimme mekin. Tehtyjen turvallisuushavaintojen määrä kasvoi viime vuonna 15 % edelliseen vuoteen verrattuna ja niitä tehtiin tasaisesti koko vuoden aikana ja missään hetkessä ei tullut suurta hetkellistä nousua.

− Tämä on selkeä merkki siitä, että turvallisuushavaintojen tekemisestä on tullut osa normaalia työrutiinia, Miettunen sanoo tyytyväisenä.

Tavoitteena meillä on, että henkilöstömme havainnoi jatkuvasti työskentely-ympäristöään sekä huolehtii omasta ja työkavereidensa turvallisuudesta riippumatta siitä, työskentelivätkö he asiakkaan kohteissa tai meidän omissa toimipisteissämme.

− Turvallisuus on toimintatapa ja tavoitteenamme on, että hyvä ennakointi ja riskienarviointi juurtuvat syvälle selkäytimeen. Ennakoiva työ voi hyvin usein estää tapaturman ja näiden työkalujen kehitykseen olemme viime aikoina panostaneet, Miettunen toteaa.

Turvallista työpäivää kaikille!